Забравихте да накиснете боба за една нощ? Няма проблем, имаме съвет как да спасите положението и да не ви се подуе коремът:
Бобът е една от любимите храни в много домове, но консумацията му често е свързана с неприятен страничен ефект
Бобът е една от любимите храни в много домове, но консумацията му често е свързана с неприятен страничен ефект – подуване на корема. Основният „виновник“ за чувството на тежест след ядене на бобена чорба или яхния е фитиновата киселина, естествен компонент на боба, който затруднява храносмилането.
Затова е необходимо бобът да се накисва за една нощ, за да се избегне подуване. Ако сте забравили да накиснете боба, не се притеснявайте. Снимка: pixabay В много рецепти можем да видим, че бобът първо трябва да се сложи във вода и след това да се изхвърли водата след като заври.
След това трябва да долеем нова вода, след което да продължим варенето на боб яхнията по любимата ни рецепта. Тази първа вода всъщност има решението и вижте по-долу какво да направите, ако не сте накиснали боба за една нощ.



