Япония разследва Google

Дата:

Японската комисия за справедлива търговия разследва Google за предполагаеми нарушения на конкуренцията. Комисията подозира, че Google се опитва нелегитимно да наложи своите търсачки приложения на устройствата с Android, като поставя икони за тях на определени места. Освен това се предполага, че Google сключва споразумения с производителите на Android устройства, при които те се задължават да не включват конкурентни търсачки приложения в устройствата си, в замяна на споделяне на печалбите от реклама, генерирани от търсенията в Google.

Специалисти от Японската комисия ще проведат проучвания и ще съберат мнения от обществеността до 22 ноември. Според Сайко Накаджима, ръководител на отдела за разследване на цифрови платформи в комисията, тези практики на Google могат да ограничат конкуренцията и иновациите в този сектор, което може да навреди на потребителите в средносрочен и дългосрочен план.

Този случай допълва другите проблеми, пред които Google се изправя в областта на конкуренцията, включително разследвания в Съединените щати, където компанията е обект на съдебни разследвания от страна на Министерството на правосъдието на основание на предположенията, че Google злоупотребява с пазарната си доминация в сферата на онлайн търсенето.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...