Вселенският патриарх Вартоломей награди Бойко Борисов

Дата:

Вселенският патриарх Вартоломей награди лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с най-високото отличие на Вселенската патриаршия – Кръст на Света Богородица Преблажена. Двамата се срещнаха в сградата на парламента, а срещата им бе излъчвана на живо във фейсбук профила на Борисов.

На нея присъстваха също председателят на парламента Рая Назарян и народни представители от парламентарната група на ГЕРБ-СДС. „От името на нашата партия, на нашата парламентарна група, на стотиците хиляди избиратели на ГЕРБ, със смирение, почит и преклонение приемаме всеки дар от църквата.

Ние вярваме, че без Господа нищо не може да се направи. Най-смирено ще продължим да помагаме по силите ни на всички православни църкви“, заяви Борисов. Вселенският патриарх Вартоломей е в България за Патриаршеския избирателен църковен събор и интронизацията на новия български патриарх.

Видинският митрополит Даниил бе избран за български патриарх и Софийски митрополит от делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор, посочва БТА. Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Русия обмисля пълна забрана на електрическите тротинетки

Руският парламент попита руснаците в анкета дали подкрепят...

Балтийските страни се отделят от общата електропреносна мрежа с Русия и Беларус

Операторите на електропреносната мрежа на Естония, Латвия и Литва...

Евродепутати искат Унгария да бъде лишена от глас в ЕС

Членове на Европейския парламент призоваха за отнемане на правото...

Израел преброи 14 000 убити и пленени бойци на “Хамас” в Газа

Половината от ръководството на военното крило на палестинската групировка...