Волейболен клуб Славия отблязва своя стогодишен юбилей

Дата:

Волейболният клуб Славия отбеляза своя стогодишен юбилей с тържество, проведено в клубната зала “Панайот Пондалов”. На това събитие бяха изпратени приветствия от заместник-министърът на спорта проф. Даниела Дашева и президентът на БФВолейбол Любомир Ганев.

По време на тържеството, няколко лица бяха отличени с почетни плакети. Сред тях бяха Иван Сеферинов, дългогодишен ръководител на ВК Славия, волейболната легенда Петър Аспарухов, Александър Тодоров, президент на женското направление в клуба, Владимир Симеонов, дългогодишен ръководител на ВК Славия, и Красимир Димитров, бивш волейболист и деятел, който беше посмъртно удостоен с отличие.

Ветераните на “белия” клуб, които са били шампиони и призьори от различни международни и национални първенства, бяха отличени с възпоменателни флагове.

На събитието бяха представени всички отбори от мъжкото и женското направление на клуба, като част от състезателите направиха демонстрации на различни волейболни комбинации.

Славия има впечатляваща история, като е вицешампион на Европа както при жените през 1962 г., така и при мъжете през 1976 г. При мъжете “белите” са 8 пъти национални шампиони и 10 пъти носители на купата на България, а при жените титлите са 5, а купите на страната са 6.

Тържеството беше водено от известния актьор Петьо Петков-Шайбата, а с участието на група Хоризонт и Пейо Пеев от група Спринт се осигури изпълнения и забавления за всички присъстващи.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...