Войната в Близкия изток може да нанесе сериозни икономически щети

Дата:

Президентът на Световната банка, Аджай Банга, предупреди на инвеститорска конференция в Саудитска Арабия, че войната между Израел и “Хамас” може да окаже “сериозно” влияние върху световното икономическо развитие. Той изрази загриженост от последиците, които конфликтът може да има върху глобалната икономика.

Банга каза: “Това, което се случи наскоро в Израел и Газа – в крайна сметка, ако съберете всичко това, мисля, че въздействието върху икономическото развитие е още по-сериозно.” Той още добави, че светът се намира в много опасен момент, като по този начин подчерта важността на решаването на конфликтите в региона.

Изказването на Банга се случи по време на годишната инвеститорска конференция, известна с името “Давос в пустинята”, организирана в Саудитска Арабия. Събитието събра над 6 000 делегати, включително световни банкови лидери и президенти на държави като Южна Корея, Кения и Руанда.

Насилието в Израел и ивицата Газа противоречи на визията за стабилен и процъфтяващ Близък изток, която се подкрепя от Саудитска Арабия. През тази година Саудитска Арабия възстанови дипломатическите си отношения с Иран и води преговори за признаване на Израел, преди да избухнат боеве в региона.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ники Минаж издаде дългоочаквания пети албум Pink Friday 2

Ники Минаж пусна своя пети студиен албум, "Pink Friday...

Привърженици на ЦСКА се сбогуваха със стадион”Българска армия” 

Привържениците на ЦСКА се сбогуваха със стадион "Българска армия"...

Левски записа втори успех в Първа лига

В мача от 20-ия кръг на efbet Лига Левски...

Диана Петкова се класира за финала на европейското първенство по плуване в Румъния

Българската плувкиня Диана Петкова влезе във финала на 50...