Сутринта Израел отново бомбардира стотици цели в ивицата Газа

Дата:

Израелските военни съобщиха, че днес сутринта извършили нови бомбардировки на стотици цели в ивицата Газа и успешно ликвидирали няколко командира на организацията “Хамас”. Поредните удари са били част от широкомащабна операция срещу терористичния потенциал на “Хамас”.

Израелските сили за отбрана съобщиха, че през последното денонощие са поразили над 400 терористични цели и убили няколко командира на “Хамас”. Те също така разкриха, че множество членове на “Хамас”, подготвящи нападения, са били убити в операцията.

Ударите са включвали поражения на десетки бойци на “Хамас”, които са се подготвяли да изстрелват ракети и извършват терористични нападения срещу израелски цели. Освен това, израелската бойна авиация удари тунел, осигурявал бърз достъп на терористите до бреговата линия. Също така бяха атакувани и командни центрове на “Хамас”, които бяха разположени в джамии.

Израелските военни съобщиха, че при тези удари са били убити и заместник-командирите на три батальона на въоръженото крило на “Хамас”.

Напомня се, че конфликтът между Израел и “Хамас” започна на 7 октомври, когато “Хамас” извърши нападение върху Израел, убивайки няколко души и взимайки заложници. С течение на времето интензивността на бомбардировките се увеличи, като досега бяха отнети хиляди животи, предимно сред цивилното население в ивицата Газа и в Израел.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...