Внесени са 14 жалби срещу изборни резултати в Пазарджик

Дата:

В Пазарджишкия Административен съд са подадени 14 жалби относно изборните резултати и разпределението на мандатите в общинския съвет. Четири от тези жалби са насочени срещу преизбирането на съществуващия общински съветник Бойка Маринска, която този път се кандидира от местна коалиция, включително Земеделския народен съюз.

Изборният процес беше атакуван и в Централната избирателна комисия (ЦИК), където беше потвърдено, че има грешка в отчитането на предпочитанията за Маринска. ЦИК установи несъответствие между данните, въведени в изчислителния пункт на общинската избирателна комисия в Пазарджик, и повторното им въвеждане в ЦИК. Четири от предпочитанията, гласовете на Кирил Андонов от същата коалиция, бяха неправилно присвоени на Бойка Маринска.

След коригирането на тази техническа грешка, Бойка Маринска се отказа от своя мандат и го предостави на Кирил Андонов, както беше решено от Областната избирателна комисия в Пазарджик.

В допълнение към тези жалби, има още жалби относно разпределението на мандатите за общински съветници в общините Велинград, Брацигово и Ракитово. Също така се оспорва и резултатът от изборите за кмет в село Света Петка, част от община Велинград, където кандидатът, загубил с минимална разлика от основния си опонент, предприема съдебни стъпки.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

ЦСКА 1948 победи Хебър с 3:1 в Пазарджик

ЦСКА 1948 постигна победа с резултат 3:1 срещу Хебър...

Земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините

Днес земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините, според...

САЩ обявиха, че внасят 3 милиарда долара в най-големия световен фонд за климата

Американската вицепрезидентка Камала Харис обяви на конференцията на ООН...

Израел е уведомил арабските държави, че иска буферна зона в следвоенна Газа

Израел е уведомил няколко арабски държави, включително Египет, Йордания,...