Николай Денков: България не можа да намери своите Фалконе и Кьовеши

Дата:

Премиерът Николай Денков изрази съжаление, че България все още не е намерила своя аналог на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши и френския съдия Жан-Люк Фалконе, които са известни с решителността и ефективността им в борбата с корупцията и организираната престъпност. Той заяви това по време на форум за “Антикорупция, демократична устойчивост и икономическа сигурност” в София, организиран от Центъра за изследване на демокрацията. На събитието присъства и европейският главен прокурор Лаура Кьовеши.

Премиерът подчерта важността на ефективната система за правосъдие като стълб на цивилизацията. Той сподели, че въпреки предизвикателствата, България е направила някои значителни промени в законодателството и структурите, които се борят с корупцията и организираната престъпност. Търсенето на подобни герои, способни да поведат тези структури и да настояват, че “повече не може така,” остава предизвикателство.

Денков изрази надежда, че посещението на Лаура Кьовеши ще вдъхнови работата на страната в борбата с корупцията и че тя може да сподели своя опит и помощ за по-ефективна работа в тази насока. Освен това, премиерът планира да обсъди с Лаура Кьовеши и вицепремиера Мария Габриел начини за по-ефективна работа в борбата с корупцията и организираната престъпност.

Той завърши, като увери, че напредъкът на България в промените на законодателството е в съответствие с най-високите европейски стандарти.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

ЦСКА 1948 победи Хебър с 3:1 в Пазарджик

ЦСКА 1948 постигна победа с резултат 3:1 срещу Хебър...

Земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините

Днес земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините, според...

САЩ обявиха, че внасят 3 милиарда долара в най-големия световен фонд за климата

Американската вицепрезидентка Камала Харис обяви на конференцията на ООН...

Израел е уведомил арабските държави, че иска буферна зона в следвоенна Газа

Израел е уведомил няколко арабски държави, включително Египет, Йордания,...