Васил Терзиев назначи четирима свои заместници

Дата:

До началото на декември в Столична община ще влязат в длъжност няколко нови заместник-кмета в ключови управленски ресори.

Надежда Бачева ще бъде заместник-кмет в направление “Социална дейност и интеграция на хора с увреждания”. Тя е завършила СУ “Св. Климент Охридски” с профил “Социална психология” и е работила като заместник-кмет с ресор “Образование, култура, електронно управление и спорт” в район “Слатина”. Бачева е съветник на министъра на електронното управление и е работила като маркетинг мениджър в частния сектор.

Надежда Бобчева ще заеме позицията на заместник-кмет в направление “Зелена система, екология и земеползване”. Тя е магистър по икономика и “Градско управление” от Института по жилищна политика и градско развитие в Ротердам, Нидерландия. Бобчева е бивш заместник-кмет в район “Оборище” и е участвала като консултант в различни проекти.

Никола Барбутов ще бъде заместник-кмет в направление “Европейски политики, международна дейност и туризъм”. Той е завършил магистратури по управление в University College London и Université Paris-Panthéon-Assas. Барбутов е работил в частния сектор и е създател на иновативни проекти и бизнес идеи.

Яна Генова ще заеме позицията на заместник-кмет в направление “Култура, образование, спорт и младежки дейности”. Тя е магистър по “История и теория на културата” от СУ “Св. Климент Охридски” и има европейска диплома по мениджмънт на културата от Marcel Hicter Foundation – Brussels, Белгия. Генова е била директор на фондация “Следваща страница” и президент на борда на Reseau europeen des centres internationaux de traducteurs litteraires (RECIT).

Освен това, има и номинации за заместник-кметове в други ресори:

Никола Лютов – Правен и административен контрол

Иван Матов – Обществено строителство

Гергана Москова – Финанси и здравеопазване

Иван Гойчев – Дигитализация, иновации и икономическо развитие

Очаква се да бъде организирано събитие за медии, на което ще бъде представен управленският екип на Столичната община.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...