Вандалски акт срещу синагога във Виена

Дата:

В нощта на петък срещу събота във Виена, столицата на Австрия, беше извършен вандалски акт срещу главната синагога. Трима лица, включително 17-годишно момиче, бяха замесени в инцидента. Тийнейджърката беше идентифицирана и задържана, а полицията продължава разследването на случая.

Инцидентът включваше свалянето на израелското знаме от еврейския храм и антисемитски изказвания, направени в заведения в центъра на града. Видеозапис от случващото се беше разпространен в социалните мрежи, като показва как мъж, подтикнат от политически мотиви, се вдига на плещите на друг човек и смъква знамето над вратата на синагогата. Също така, момиче, стояло в близост, имитира стрелба с автомат.

Силите на реда успяха да задържат 17-годишната австрийска гражданка, участвала в инцидента. Тя призна, че е нанесла материални щети, но отрича обвиненията в подстрекателство. Тийнейджърката посочи, че е била под влияние на алкохол по време на събитието и че се запознала с другите двама извършители набързо преди инцидента.

След инцидента, главната синагога във Виена вече е под постоянна охрана, вместо да бъде охранявана само по време на религиозни служби.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Интер победи Наполи с 3:0

Интер записа убедителна победа с 3:0 над Наполи в...

Зографски 18-и в четвъртия кръг на световната купа по ски скокове

Българинът Владимир Зографски завърши на 18-то място в четвъртия...

Лудогорец разгроми Ботев Враца с 5:0

Лудогорец записа убедителна победа с 5:0 срещу Ботев Враца...

Пиеси на Недялко Йорданов и Стефан Цанев оценени високо от турската публика

В Турция се наблюдава голям интерес към театралните произведения...