В София започва Международен семинар по енергийна и климатична дипломация 

Дата:

Дипломатическият институт (ДИ) към Министерството на външните работи на България стартира 12-ото издание на семинара по енергийна и климатична дипломация. Събитието ще се проведе присъствено в столичния “Метрополитън хотел” и ще продължи до 9 ноември, като на 10 ноември е планирано учебно посещение в АЕЦ “Козлодуй”.

Програмата на семинара се фокусира на текущите геополитически процеси и техния ефект върху енергийната сигурност и енергийния преход. Сред обсъжданите теми са климатичният преговори и секторен анализ на основни енергоизточници, включително възобновяеми енергийни източници, ядрена енергия, петрол, природен газ и въглища.

Семинарът е предназначен за дипломати, държавни служители и представители на частния сектор, които имат интерес към темите. Традиционно участват представители на страни от Западните Балкани, Източното партньорство и Европейския съюз.

Говорители на събитието включват български и чуждестранни енергийни експерти от публичния, академичен и неправителствен сектор. Семинарът се организира с участието на различни модератори и представители на академични институции и организации в България.

Тазгодишните международни партньори на Дипломатическия институт включват Европейската служба за външна дейност, НАТО, Хагският институт за стратегически изследвания, Европейският институт за изследвания на сигурността и други.

Семинарът по енергийна и климатична дипломация на ДИ има за цел да предостави форум за обсъждане на ключовите теми, свързани с енергийната и климатичната сигурност и да насърчи диалога между участниците.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ники Минаж издаде дългоочаквания пети албум Pink Friday 2

Ники Минаж пусна своя пети студиен албум, "Pink Friday...

Привърженици на ЦСКА се сбогуваха със стадион”Българска армия” 

Привържениците на ЦСКА се сбогуваха със стадион "Българска армия"...

Левски записа втори успех в Първа лига

В мача от 20-ия кръг на efbet Лига Левски...

Диана Петкова се класира за финала на европейското първенство по плуване в Румъния

Българската плувкиня Диана Петкова влезе във финала на 50...