В Смолян пристигнаха хартиените бюлетини за местния вот

Дата:

Днес, чрез транспорт от София, в град Смолян пристигнаха хартиените бюлетини за предстоящите местни избори. Областният управител на Смолян, Захари Сираков, присъства при техния прием, а членове на 10-те общински избирателни комисии в областта получиха своите изборни книжа.

Броят на хартиените бюлетини се различава за всяка община в областта в зависимост от броя на избирателите. Например, за община Рудозем бяха отпечатани 9 200 бюлетина за избора на кмет на общината и същият брой за изборите за общински съветници. В Рудозем също така ще има избори за кмет на кметствата в 14 села.

Община Смолян разполага с най-голям брой отпечатани бюлетини – 35 500 за избора на кмет на общината и същият брой за изборите на общински съветници. В тази община ще има избори за кмет на кметствата в 23 села.

Хартиените бюлетини ще бъдат съхранявани в специално определени помещения във всяка община до деня преди изборите. Те са оборудвани със системи за охрана и контрол, и ще бъдат под физическа охрана от служители на МВР. Според предварителните избирателни списъци общият брой на избирателите в област Смолян е 94 661.

/Снимка:БНТ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Интер победи Наполи с 3:0

Интер записа убедителна победа с 3:0 над Наполи в...

Зографски 18-и в четвъртия кръг на световната купа по ски скокове

Българинът Владимир Зографски завърши на 18-то място в четвъртия...

Лудогорец разгроми Ботев Враца с 5:0

Лудогорец записа убедителна победа с 5:0 срещу Ботев Враца...

Пиеси на Недялко Йорданов и Стефан Цанев оценени високо от турската публика

В Турция се наблюдава голям интерес към театралните произведения...