Космическо шоу за ученици организира в Сливен Астрономическата обсерватория

Дата:

На 26 октомври, Астрономическата обсерватория “Петър Берон” в Сливен ще организира космическо шоу за ученици съвместно с “Интересна наука” ЕООД – Бургас. Събитието ще се проведе във физкултурния салон на Средно училище “Йордан Йовков”. Посетителите ще имат възможност да се насладят на магични експерименти, игри и мобилен планетариум – купол с впечатляващи гледки за астрономията и космоса. Космическото шоу ще се проведе в различни групи и ще продължи през целия ден.

Този евент е част от програмата по повод празника на град Сливен. Общината възстанови астрономическата обсерватория преди година след основни ремонти на сградата на СУ “Йордан Йовков”. Инициаторите на този проект са представители на астрономически клуб “Проксима”. Основната цел на обсерваторията е да продължи традициите на сливенската астрономическа школа и да насърчи интереса и развитието на децата и младежите в областта на астрономията и физиката.

Астрономическата обсерватория в Сливен бе създадена през 1979 година и от 1996 година тя е част от Центъра за подкрепа на личностно развитие – Детски комплекс.

/Снимка: БТА

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...