В Нова Загора откриват реконструирана пречиствателна станция за отпадъчни води

Дата:

На 28 ноември в Нова Загора ще бъде открита реконструирана пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ), съобщиха от “Водоснабдяване и Канализация – Сливен”, изпълнителите на проекта. Инвестициите в реконструкцията на съоръжението възлизат на 10 249 812 лв.

Пречиствателната станция е била модернизирана напълно за по-малко от три години, като са ремонтирани всички сгради и съоръжения, и са подобрени инфраструктурата и системите. Тази реконструкция е част от по-голям проект за доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в агломерации с население над 10 000 еквивалентни жители в обособената територия на “Водоснабдяване и Канализация – Сливен” ООД.

Всички дейности са финансирани чрез Оперативна програма “Околна среда”. Кметът на общината Галя Захариева информира, че проектът е приключил на 99%, а завършването на целия проект за подмяна на ВиК инфраструктурата в Нова Загора се очаква в началото на следващата година.

Очаква се решаването на останалите дейности във връзка с ремонтните работи през следващата година, като се отчитат някои трудности, включително неточности в проекта, дълбоките копания и високите подпочвени води в квартал “Речица”.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...