Увеличение на туризма около Нова година в Китай

Дата:

През дългия уикенд около Нова година, Китай отчита значително увеличение на туристическите пътувания с 155% спрямо миналата година.

В страната са регистрирани 135 милиона вътрешни туристически пътувания, които са генерирали приходи от 79,73 милиарда юана или 11,23 милиарда долара. Транспортната мрежа осъществява над 128 милиона пътнически пътувания, с увеличение от 78,4% спрямо миналата година и 33,1% спрямо празничния период на 2022 г.

Пътуванията с влак са нараснали с 177,5%, а тези със самолет – с 140,3% на годишна основа. Студеното времето не е попречило на хората да участват в музикални фестивали и концерти, като се увеличават и семейните пътувания. Студеното време стимулира туризъмът в провинции като Хейлунцзян, където се предлагат различни зимни забавления като кънки и ски.

Пекин също играе активна роля в насърчаването на туризма по празниците, развивайки проекти и тематични паркове, свързани със снега и леда. Самолетните пътувания за периода от събота до понеделник са нараснали със 140,3%, а за пътуванията по магистрали и водни пътища се очаква увеличение от съответно 46,1% и 72,9%, според китайското министерство на транспорта.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...