Украйна е унищожила руски военен кораб в Крим

Дата:

Украйна потвърди, че е атакувала и унищожила ракетен катер от руския Черноморски флот, който патрулираше близо до бреговете на полуостров Крим, предаде БТА.

В момента няма официален коментар от руската страна, а информация за евентуални щети по руските кораби не беше предоставена. Въпреки това, канал в Телеграм, свързан с руската армия, съобщи за “повреден” плавателен съд.

Според украинското военно разузнаване (ГУР), ракетният катер “Ивановец” беше успешно “потопен” в района на езерото Донузлав на западния бряг на Крим. Според говорителя на службата Андрий Юсов, корабът е “патрулирал в морето” близо до езерото.

Ракетният катер, построен през 1989 г., е оборудван с четири свръхзвукови системи за изстрелване на противокорабни крилати ракети “Москит”, съгласно информацията на уебсайта на руския Черноморски флот.

Според ГУР, “Ивановец” получил сериозни повреди по корпуса от редица преки удари, които направили движението му невъзможно, като в резултат корабът е потънал. Службата публикува видеоклип, показващ експлозията на кораба.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ще арестуват ли Кмета на Пазарджик за подкуп и търговия с гласове?

Близък до кмета на Пазарджик строителен предприемач и синът...

КМЕТОВЕ НА ПРОМЯНАТА ИЗПОЛЗВАТ ДЕЦА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ?!

На вниманието на Прокуратура и Комисията за закрила на...

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...