Реването е сред най-любимите ориенталски сладкиши на балканските народи. Този път обаче ви предлагаме да го приготвите в шоколадов вариант и да се насладите на удоволствие, което не се кусва всеки ден.
Турско шоколадово реване НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ (измерени с чаша от 200 мл): За заливката: За украса: Снимка: YouTube ПРОЦЕДУРА: Яйцата се разбиват със захарта и ванилията до сгъстяване на сместа. След това добавете олиото и млякото, след което разбъркайте за кратко.
Пресейте брашното, бакпулвера и какаото. Смесете всичко с миксер. Снимка: YouTube Изсипете сместа в тава с размери 36х21 см, покрита с хартия за печене и печете 30 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса. Докато блатът се пече, пригответе заливката.
В тенджера се изсипват млякото, олиото, захарта и ванилията. Когато загрее и захарта се разтопи, добавете какаото и шоколада. Разбъркайте и когато заври, оставете тенджерата настрана и я оставете да изстине малко.
Оставете изпеченият сладкиш се охлади за няколко минути, след което го обърнете, за да махнете хартията, след което го върнете обратно във формата. Набодете го с клечка за зъби и го нарежете на кубчета. Снимка: YouTube След това залейте равномерно с шоколадовата заливка (горещо с горещо).
Снимка: YouTube Охладете сладкиша добре в хладилник за една нощ. При сервиране всяко кубче се поръсва с малко смлени орехи. Снимка: YouTube Да ви е сладко! Снимка: YouTube