Трус с магнитуд 5,2 отново разлюля югоизточния турски окръг Малатия

Дата:

Днес в югоизточния турски окръг Малатия се усети земетресение с магнитуд 5,2, като епицентърът му е в град Батталгази, а дълбочината – 13,9 километра. Трусът предизвика силна паника сред населението, като хората бягнаха панически навън. Той се усети в няколко окръга, включително Адъянам, Кахраманмараш, Газиантеп, Шанлъурфа и Мардин.

Земетресението продължи около 30 секунди и беше регистрирано с магнитуд 5,5 от Евросредиземноморския сеизмологичен център. Въпреки силната паника, на този етап няма информация за пострадали хора. Министърът на вътрешните работи Али Йерликая и министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа потвърдиха, че екипи на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) са изпратени за обследване на терена за възможни щети.

Валият на Малатия Ерсин Язъджъ предупреди гражданите да стоят далеч от сгради, които вече са пострадали от предишни земетресения. Градът Малатия беше сериозно засегнат от разрушителните земетресения през февруари, при които загинаха над 50 000 души. Турските сеизмолози предупреждават, че трусовете след тези събития могат да продължат до две години.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...