Торта за 15 минути без фурна и бисквити: смесете всички съставки, прехвърлете във форма и сложете в хладилника
Съставки: За начало вземете 600 г ягоди. От това количество 500 г нарежете на кубчета за плънката, а останалите
Съставки: За начало вземете 600 г ягоди. От това количество 500 г нарежете на кубчета за плънката, а останалите 100 г оставете цели за украса на тортата. В купа на блендер смесете изварата, киселото мляко, захарта и ваниловата захар до гладкост.
В отделна купа смесете заквасената сметана с изварата. Отделно в тенджера добавете желатина, добавете млякото и разбъркайте. Добавете тази желатинова смес към масата на изварата, разбъркайте добре, за да избегнете образуването на бучки. Разбъркайте с наситнените ягоди.
Вземете тавичка с диаметър 18 см и я покрийте със стреч фолио, за да не изтича сместа. Прехвърлете готовата маса в него. Отгоре покрийте тортата с цели ягоди. Покриваме тавата със стреч фолио и поставяме в хладилника за 2-3 часа да стегне.
Ако оставите тортата в хладилника за една нощ, тя ще стане още по-здрава и стабилна. Преди сервиране внимателно отделете тортата от стените на формата с тънък нож и внимателно я извадете. Поръсете тортата с настърган шоколад за украса.
Ароматът, красотата и невероятният вкус на този десерт няма да ви оставят безразлични! Как ви харесва тази рецепта? Ще се радвам да разбера вашето мнение в коментарите! Редактор: За Жената Източник: jemchyjinka.online



