Стотици пожарникари се борят с излязъл извън контрол пожар в Австралия 

Дата:

В щата Западна Австралия, в близост до столицата Пърт, се борят с горски пожар, който е излязъл извън контрол. Според пожарната служба на щата, над 25 горски пожара горят в региона днес. Жителите на районите около селищата Джинджин и Читеринг са в риск и са призовани да се евакуират.

Заради метеорологичните условия, свързани с феномена “Ел Ниньо”, който включва циклони, суша и горещини, Австралия е в период на висок риск от горски пожари. Пожарът в Западна Австралия, който е обхванал 417 хектара, избухна вчера, а близо 240 пожарникари се борят с него.

Националната метеорологична служба е издала предупреждение за “изключително висока опасност от пожари” в някои части на щата. Максималната температура в Пърт се очаква да достигне до 35 градуса по Целзий, което е с над три градуса над средната януарска максимална температура за града.

Последните два годишни сезона с горски пожари в Австралия бяха спокойни в сравнение с опустошителния сезон 2019-2020, известен като “черно лято”, когато големи пожари опустошиха големи територии и причиниха сериозни загуби на живот и имущество.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...