Столичният общински съвет отмени заседанието си за 25 януари

Дата:

Столичният общински съвет (СОС) реши да отложи избора на председател за 25 януари, след като предложение за това беше направено от общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера. Той обясни, че в момента се провеждат разговори, които дават надежда за постигане на консенсус с кмета на София Васил Терзиев относно избора на председател на съвета.

Контрера предложи 25 януари като подходяща дата, давайки на общинските съветници две седмици, за да намерят консенсус чрез разговори. Предложението за отлагане на заседанието беше подкрепено с 56 гласа “за” и един въздържал се.

Днешното заседание беше шестият опит за избор на председател след неуспешния опит на 18 декември 2023 г. Тогава имаше две гласувания между кандидатите на “Продължаваме промяната – Демократична България” („Спаси София“) – Грети Стефанова и на “Има такъв народ” – Пламен Данаилов.

На предходния ден, Контрера обясни пред журналисти, че са провели втори кръг от консултации. Той сподели, че предложение за ротационно председателство в Столичния общински съвет в рамките на една година е направено от “Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП-ДБ) („Спаси София“) заедно с кмета на София Васил Терзиев.

Контрера добави, че по време на срещата те, заедно с общинския съветник от “Синя София” Вили Лилков, предложили временен председател на СОС до приемането на бюджета. В момента техните предложения, както и тези на “Спаси София”, се обсъждат с всички групи от СОС, за да се определи подкрепата и формата на избора.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...