Стартира кампанията “Защото сме хора” на “Каритас”

Дата:

“Каритас” стартира отново кампанията “Защото сме хора” с цел набиране на средства, необходими за продължаване на помощта за над 500 възрастни хора от 12 села и градове.

Ваня Клечерова от “Каритас” посочва, че тази година броят на лицата, които се нуждаят от помощ, е увеличен до 542. Организацията се сблъсква със затруднения в намирането на финансиране, което затруднява устойчивостта на услугата. Трудно е да се намерят и дългосрочни доброволци, като същевременно е по-лесно да се привлекат млади хора за краткосрочни участия.

Доброволците се ценят високо, като всяко дарение, дори и от 1 лев, се възприема като ценен принос за каузата. Желаещите да подкрепят “Каритас” могат да направят дарение по банков път, онлайн на уебсайта на организацията или чрез изпращане на SMS с текст “DMS Caritas” на номер 17 777. “Каритас” предоставя услугата “домашни грижи” за възрастните, включваща мобилни екипи от медицински сестри и домашни помощници, които предоставят комплексна грижа директно в дома на възрастните, отговаряйки на техните индивидуални нужди за здраве и социална подкрепа.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...