Забавление

Сръбски ябълков пай с невидимо тесто: Приготвям го вместо скучния кекс и е несравним по вкус!

Днес ще приготвим небезизвестния Сръбски ябълков пай с невидимо тесто. Много вкусен и не по-малко красив! Веднага ще ви покажа

Сръбски ябълков пай с невидимо тесто: Приготвям го вместо скучния кекс и е несравним по вкус!

Днес ще приготвим небезизвестния Сръбски ябълков пай с невидимо тесто. Много вкусен и не по-малко красив!

Веднага ще ви покажа как се получи, тъкмо го извадих от фурната, дори още не е изстинал: Снимка: youtube Основната характеристика на този ябълков пай е, че се прави с фини кори за баница, вместо с популярната кексова смес.

Отделно се приготвя и заливка, която пък придава на сладкиша финия и копринен вкус и консистенция.

Сръбски ябълков пай с невидимо тесто Продукти: Приготвяне: Вземете любимите си ябълки (можете да вземете по-сладък сорт или по-кисел – което ви харесва най-много) и отстранете сърцевината от тях с нож за ябълки: Снимка: youtube След това ябълките трябва да бъдат нарязани на тънки филийки с приблиз

ително еднакъв размер. Слагаме нарязаните ябълки в купа (или ги оставяме на дъската) и ги оставяме настрана засега, ще се върнем към тях малко по-късно: Снимка: youtube На следващия етап ще подготвим крема. За да направите това, вземете дълбока купа, изсипете захарта в нея и разбийте яйцата.

Разбъркайте добре с бъркалка или миксер: Снимка: youtube Тук отбелязвам, че ако обичате повече сладки пайове, тогава ви съветвам да добавите повече захар, отколкото аз. Сега изсипете сметаната в купата и отново разбъркайте добре.

Кремът е готов, за сега също го оставяме настрана и минаваме към корите. Внимателно извадете корите от опаковката и ги поставете на масата.

Със силиконова четка намажете всеки лист с разтопено масло: Снимка: youtube За да ускорите процеса и да предотвратите разкъсването на корите, можете да вземете два слоя наведнъж, като ги поставите един върху друг. Трябва да работите бързо, за да не изсъхват корите.

Ако направите пауза, покрийте корите с влажна, чиста кърпа, за да не изсъхнат и да се втвърдят. Всеки намазан лист сгъваме така: Снимка: youtube И ги сложете в съд за печене, нещо подобно: Снимка: youtube Не поставяйте листовете твърде плътно; трябва да има малко разстояние между тях.

Когато всички кори са наредени, се връщаме към нашите ябълки и ги поставяме в свободните пространства между тестото.

Ще изглежда нещо подобно: Снимка: youtube И сега заливаме ябълките с тестото с приготвената течна смес: Снимка: youtube Сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете около 30 минути. По-добре е да поставите формата не в средата, а на долното ниво, за да не изгорят ябълките.

Охладете малко пая и се насладете! По желание можете да поръсите готовия пай с пудра захар, ще стане още по-вкусен! Снимка: youtube Да ви е сладко!