Спасители апелират: Не ходете неподготвени в планината

Дата:

Осемчасовата спасителна операция в Рила, проведена с цел намерение на 28-годишен турист през нощта от неделя към понеделник, завърши с трагичен изход за младия мъж. Спасителите се бориха с тежки условия и опасности по време на акцията.

Георги Ботев, ръководител на отряд ПСС (Планинска спасителна служба) в Благоевград, подчерта важността на спазването на правилата за безопасност в планината. Той сподели, че множество фактори могат да доведат до подобни инциденти, но основният е неспазването на техническите правила за безопасност в опасни за живота и здравето места. Туристи, които не вземат под внимание обстановката и се изправят пред рискове, продължават да предизвикват подобни инциденти.

Ботев призова хората да предприемат планински походи през дневната светлина и да бъдат добре подготвени за лоши климатични условия, ниски температури и неочаквани ситуации.

Спасителите се справиха с тежка мисия, като операцията бе изключително трудна за тях, провеждайки я в условия с каменопади, скални прегради и водопади.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...