Социалната мрежа Х започна да тества нов абонамент, таксува новите си потребители

Дата:

Социалната мрежа “Екс” (X), която преди се наричаше “Туитър” (Twitter), стартира тестове на нов абонаментен модел във Филипините и Нова Зеландия. Тази програма, наречена “Not A Bot,” предвижда такса от 1 долар за новите потребители на платформата. Целта на този нов модел е да намали проблемите със спам и фалшиви профили в “Екс,” като се предпази платформата от манипулации и злоупотреби, които могат да навредят на потребителите.

Тестът на програмата се извършва първоначално в Филипините и Нова Зеландия, и за сега не е ясно защо тези държави са избрани. “Екс” заяви, че целта на новата програма не е генериране на допълнителни приходи, а балансиране на достъпността на платформата чрез умерена такса за новите потребители.

Съществуващите потребители на “Екс” няма да бъдат засегнати от новата абонаментна услуга. Тези, които решат да не плащат таксата, ще имат “единствено за четене” права, като могат да преглеждат публикации, гледат видеоклипове и следват акаунти. Все пак, те няма да могат да харесват публикации, да отговарят, да публикуват повторно, да цитират или да отбелязват публикации.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...