Сняг, дъжд и силни морски бури в Гърция

Дата:

Гърция е засегната от интензивни снеговалежи, дъжд и силни морски бури, които предизвикват сериозни проблеми в страната. Пътната полиция изисква задължителното използване на вериги за сняг във всички автомобили. Морският трафик отново е спрян поради неблагоприятни метеорологични условия.

Министерството на климатичните промени изпраща предупреждения за опасност от екстремни метеорологични условия чрез мобилните телефони на гражданите. Студеният фронт води до силни дъждове и бурни ветрове в цялата страна. Фериботите не се движат поради морски бури.

На острови като Парос и Тинос се съобщава за обилни наводнения, като търговските зони на остров Миконос са под вода. В континенталните планини и полупланинските райони на Северна Гърция продължава снеговалежът, като температурите са паднали с около 10 градуса. Части от пътната инфраструктура са заледени, и полицията призовава за изключително внимание в районите със сняг. Спасителни екипи извлекоха 45 пътници от автобус, насочен към зимния курорт Каймакчалан. В този контекст, полицията напомня, че използването на вериги за сняг е задължително.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...