Смъртта на пияния британец в болница в Пловдив – не заради спречкване с охранителите

Дата:

Освободиха без обвинение охранителите на пловдивска болница “Св. Георги”, съобщава bTV. Припомняме, те бяха задържани след конфликт, при който повалиха на земята английски пациент, издъхнал часове по-късно. Частната охранителната фирма увери, че служителите са действали “професионално”.

В позицията се посочва, че от тях е поискано съдействие за недопускането на въпросния мъж до отделение “Спешна медицина”, защото той вече е бил прегледат от медиците. Пациентът се е държал арогантно, изролзвал е нецензурни думи и е обиждал охранителите.

При един от поредните сблъсъци с тях той залитнал и паднал, защото бил в нетрезво състояние. След случая прокуратурата в Пловдив образува досъдебно производство, а болницата разпореди да се проведе вътрешна проверка. Доц.

д-р Кирил Атлиев, началник на отделение “Спешна медицина” в лечебното заведение, обясни, че става въпрос за 68-годишен британец, употребил сериозно количество алкохол. “Той пада сам и си удря главата. Вика линейка, защото се оплаква от силно главоболие.

Пристига в спешен хирургичен кабинет около 14:30 часа. При прегледа се установява, че той е стабилен и има нормални дихателни и сърдечни функции”, посочи медикът. След прегледа е установено, че пияният чужденец няма нужда от хоспитализация, но все пак такава му била предложена.

Той обаче отказал и си тръгнал след около два часа. “Повторната хоспитализация е осъществена в спешен вътрешен кабинет, след като триажният лекар го е прегледал на територията на спешна регистратура.

Той е приет не защото е имал утежняване на общото състояние, а защото е изпуснал тазовите резервоари (изпуснал се е по малка и голяма нужда – б.р.). Бил е почистен от санитарите и е прегледан отново от дежурен лекар.

След това е бил транспортиран с линейка до “Токсикологията”, където е започнало неговото лечение”, поясни още доц. д-р Атлиев. По негови думи там спира сърдечната дейност на пациента, като е направен пълен обем от реанимационни дейности. Британецът обаче умира.

Атлиев заяви, че болницата работи с охранителната фирма от около пет години и никога досега не е имало проблеми.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ердоган се обяви за добри отношения и със Запада, и с Изтока

"Създаването на нови уравнения във външната политика" не е...

Автобус се разби и застана вертикално върху изход на тунел край Барселона

Във вторник автобус, превозващ работници на "Индитекс", се разби...

Нобелови лауреати подканват Лукашенко да освободи политическите затворници

Десетки нобелови лауреати призоваха в отворено писмо президента на...

Кремъл не разбира какво има предвид Зеленски под “втора мирна среща на върха”

Кремъл все още не разбира какво има предвид Владимир...