Правосъдната министърка допусна, че трите присъди на Брендо ще бъдат обединени

Дата:

Министърката на правосъдието Мария Павлова допусна, че трите присъди на Евелин Банев – Брендо ще бъдат обединени. Той има наказания в България, Румъния и Италия.

Евелин Банев – БрендоСнимки “24 часа” Павлова припомни, че досега той неведнъж е искал обединяването им, като последния път Софийският апелативен съд му отказва с аргумента, че е в неизвестност и не може да бъде открит.

В момента Банев се намира в Съдебната палата, където е отведен, за да му се оформят документите. Както “24 часа” вече писа, той се яви пред Софийския затвор в 7:30 ч. днес, за да се предаде. Оттам е откаран в Съдебната палата, а най-вероятно още в рамките на днешния ден ще бъде приведен в затвора.

Мария Павлова каза, че не са знаели за намерението на Банев да се предаде. Брендо бе обявен за международно издирване още от 2018 г. Той има три присъди в три държави. Първо го наказаха с 10 г. в Румъния за трафик на кокаин. След това Италия го осъди на 20 г.

за трафик на дрога от Южна Америка към Европа по делото “Кокаинови крале”. Накрая влезе в сила и присъдата му от 6 г. за пране на пари от наркотрафик в България. Делото започна първо от всички – през 2007 г., но приключи последно.

Затова Брендо беше върнат у нас, но избяга, след като Върховният касационен съд се произнесе окончателно. След 5 г. в неизвестност го задържаха в Украйна – месеци преди избухването на войната с Русия. Разследваха го за фалшиви документи и нарколаборатория в къща до Киев, но той отново се измъкна.

Оказа се, че е станал украински гражданин, а такива не се предават заради присъди в други държави. Брендо е една от най-мистериозните фигури в престъпния свят у нас. Успява да се издигне до най-високите нива в трафика на кокаин от Америка към Европа.

Контактува с хора от високите нива в организираната престъпност, включително клана Ндрангета в Италия.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ердоган се обяви за добри отношения и със Запада, и с Изтока

"Създаването на нови уравнения във външната политика" не е...

Автобус се разби и застана вертикално върху изход на тунел край Барселона

Във вторник автобус, превозващ работници на "Индитекс", се разби...

Нобелови лауреати подканват Лукашенко да освободи политическите затворници

Десетки нобелови лауреати призоваха в отворено писмо президента на...

Кремъл не разбира какво има предвид Зеленски под “втора мирна среща на върха”

Кремъл все още не разбира какво има предвид Владимир...