Северна Корея затваря някои от дипломатическите си мисии в чужбина

Дата:

Северна Корея потвърди, че затваря някои от своите посолства в чужбина, включително в Уганда, Ангола и Испания, както и консулството в Хонконг. Това решение е свързано с икономическите трудности, предизвикани от постоянните международни санкции, които ограничават способността на Северна Корея да извършва незаконна дейност в чужбина и да печели пари за оперативните си разходи.

Според южнокорейското правителство, Северна Корея поддържа дипломатически отношения с над 150 страни, но обслужва около 50 дипломатически мисии в чужбина. Министерството на външните работи на Северна Корея заяви, че ще затвори някои посолства и ще отвори нови в други страни, в съответствие с промените в международната среда и външната политика на Северна Корея. Въпреки това, не са предоставени допълнителни подробности относно новите дипломатически мисии.

Севернокорейските посолства и мисии в чужбина са били свързани със случаи на контрабанда и незаконни търговски дейности, които служат за финансиране на оперативните дейности на страната и придобиване на чуждестранна валута. Това решение за затваряне на посолствата и консулства е свързано с увеличаващите се трудности за печелене на чуждестранна валута поради наложените санкции на Северна Корея след ядрените и ракетните тестове, които извършва.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...