Археолозите в Италия откриха непокътната етруска гробница отпреди 2600 години

Дата:

В Италия, археолозите са направили уникално откритие – непокътната етруска гробница, която датира отпреди 2600 години. Тази гробница е била намерена в етруския град Вулчи, който се намира в северната част на област Лацио.

Откритието е особено ценно, тъй като гробницата е останала непокътната през всички години и датира от края на 7-и век пр.н.е. В нея археолозите са намерили голяма колекция от артефакти, включително керамика и амфори, някои от които съдържали вино от Гърция, вероятно от остров Хиос.

Всички предмети, като чаши, бронзови и железни предмети, както и керамика, са били намерени в перфектно състояние. Смята се, че те принадлежат на високопоставено семейство и са използвани за ритуални погребални цели.

Този археологически артефакт представя реалния погребален банкет на етруските, което го прави изключително ценен ресурс за научните изследвания. Гробницата се отличава със значителни размери и е вградена във вулканичен туф.

В археологическия парк “Вулчи,” който носи името на древния етруски град, се намират множество интересни етруски гробници, със стенописи, напомнящи тези на тракийските. Регионът съчетава следи от периода на етруските и Римската империя, която завладява този важен град на Етрурия, държавата на етруските.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...