Саудитска Арабия строи ски курорт

Дата:

В Саудитска Арабия се разработва иновативен проект, който включва изграждането на футуристичен курорт. Градът, наречен “Троена”, ще разполага със ски курорт, който ще бъде достъпен за скиори три месеца всяка година. В останалото време туристите ще могат да се наслаждават на водни спортове и планинско колоездене.

Проектът ще се намира в северозападния регион на страната, в провинция Табук. Троена обещава всичко, което туристите биха очаквали от обикновен ски курорт, включително микс от реална и виртуална архитектура, изкуствено езеро и други удобства.

Курортът ще предлага всичко, което обичайните ски курорти предлагат. Освен това, скиорите ще могат да практикуват водни спортове и планинско колоездене, което е нещо, което не виждаме често в обикновените планински курорти. Троена ще включва ресторанти и дори луксозен спа център, за тези, които не са фенове на пистите.

В момента проектът се намира в първата фаза на развитие, като вече живеят работници в района. Около 7 000 души ще бъдат наети, като те ще могат да живеят и работят в курорта. Троена цели да предложи нов, уникален опит на туристите и да бъде екологично устойчив град.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Интер победи Наполи с 3:0

Интер записа убедителна победа с 3:0 над Наполи в...

Зографски 18-и в четвъртия кръг на световната купа по ски скокове

Българинът Владимир Зографски завърши на 18-то място в четвъртия...

Лудогорец разгроми Ботев Враца с 5:0

Лудогорец записа убедителна победа с 5:0 срещу Ботев Враца...

Пиеси на Недялко Йорданов и Стефан Цанев оценени високо от турската публика

В Турция се наблюдава голям интерес към театралните произведения...