САЩ купуват 3 милиона барела петрол за стратегическия си резерв

Дата:

САЩ са сключили договори за закупуване на три милиона барела суров петрол, предназначени за попълване на своя стратегически резерв.

Този ход е последвал след най-голямото разпродаване на активи от този резерв през миналата година. Петролът, закупен за съхранение в Биг Спринг, щата Тексас, е придобит на средна цена от 77,31 долара за барел. Този ход идва след редица продажби от стратегическия резерв на САЩ, предприети от администрацията на президента Джо Байдън, включително един търг за цели 180 милиона барела.

Търговете бяха насочени към стабилизиране на цените след резкия им скок, предизвикан от руската инвазия в Украйна. Досега САЩ са закупили общо 14 милиона барела, за да попълнят своя резерв, като 4 милиона барела ще бъдат върнати в резерва до февруари от компании, които го получиха на заем.

Освен това, министерството на енергетиката осигурява отмяната на одобрена от Конгреса продажба на общо 140 милиона барела в рамките на няколко търга от края на тази година до края на 2026 г., което ще гарантира попълването на стратегическия резерв на САЩ.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...