Само баба ги приготвяше така, че да се топят в устата! Тънки и крехки палачинки БЕЗ брашно – тайната е в тестото:
Тези палачинки без брашно просто се топят на езика, точно както баба ми ги приготвяше – на фурна. Споделям
Тези палачинки без брашно просто се топят на езика, точно както баба ми ги приготвяше – на фурна. Споделям с вас тази интересна рецепта за тесто за палачинки и плънка, които в комбинация се получават божествено вкусни!
Запишете си продуктите: Първо се разбиват с миксер 5 яйца със захарта до гладкост. Постепенно добавете нишесте, като бъркате непрекъснато, за да избегнете образуването на бучки. След това налейте мляко със стайна температура и добавете слънчогледово масло.
Разбъркайте добре цялата смес и оставете за 15 минути. Снимка: coocook.me Намажете тигана със слънчогледово олио. Изсипете малко тесто, като го разпределите равномерно по цялата повърхност на тигана. Тестото е доста течно, но така трябва да бъде. Излишното тесто излейте от тигана.
Изпържете палачинките от едната страна до готовност. Поставете готовите палачинки в чиния. Предложената порция тесто ще даде приблизително 25 палачинки. Снимка: coocook.me За плънката трябва да пасирате изварата със захарта и едно яйце.
Добавете маково семе или стафиди на вкус, разбъркайте всичко добре. Слагаме пълнеж от извара върху всяка палачинка. Снимка: coocook.me Завиваме ги под формата на плик или руло и ги поставяме в тава или форма, като намазваме всеки слой със заквасена сметана и разтопено масло.
Поставете съда в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-15 минути. Снимка: coocook.me След като ястието се изпече, извадете го от фурната, оставете леко да се охлади и сервирайте. Снимка: coocook.me Да ви е сладко! Редакция: екип „За Жената“ Заглавна снимка: колаж „За Жената“



