С 20% поскъпва цената на водата в Благоевград

Дата:

Жителите на Благоевград се готвят да посрещнат 20% увеличение в цената на водата в края на месеца, след одобрението на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за увеличение в почти цялата страна от началото на годината. Този ръст ще доведе до увеличение с около 50 стотинки за кубичен метър, като новата цена на водата ще бъде 3.13 лева за кубик вместо предишните 2.63 лева.

Жителите на града изразяват неодобрение относно увеличението, считайки го за неоправдано, особено като се отчита, че качеството на водата не отговаря на техните очаквания, а често срещаните проблеми включват замърсявания.

С увеличението на цените ВиК-Благоевград обещава подобрение на водопреносната мрежа и намаляване на загубите на вода. Директорът на ВиК-Благоевград, инж. Мартин Петков, посочва, че през 2023 г. загубите са намалени с 11%, броят на авариите е намален с 22%, а инвестициите сега са насочени в посока на поддръжка.

Планът за бъдеще включва инвестиции в обновяване на водопроводната и канализационната мрежа, търсене на решения за намаляване на загубите и изграждане на нови пречиствателни станции в града.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...