Министър Кирил Вътев ще вземе участие днес в конференцията на министрите на земеделието

Дата:

Днес министърът на земеделието и храните на Република България Кирил Вътев ще участва в конференцията на министрите на земеделието, организирана от Федералното министерство на храните и земеделието на Германия в рамките на Глобалния форум за прехрана и земеделие (GFFA). Събитието е част от програмата на международното изложение за хранително-вкусова промишленост, земеделие и градинарство “Зелена седмица Берлин 2024”, което се провежда от 19 до 28 януари.

Вчера министър Вътев откри българския щанд заедно с германския си колега Джем Йоздемир, управляващия кмет на Берлин Кай Вегнер, изпълнителния директор на “Панаир Берлин” д-р Марио Тобиас и други официални гости. България участва за 33-и път на международното събитие със собствен щанд, на който са представени продукти на 11 производители, включително млечни и месни продукти, подправки, вина, биопродукти, пчелен мед, растителни масла и продукти с българско розово масло.

“Зелена седмица Берлин” тази година акцентира върху устойчивостта, продоволствената сигурност и бъдещето на агробизнеса. В рамките на десетте дни 1400 изложители от 60 страни ще представят модерното селско стопанство и хранително-вкусовата промишленост, кулинарни тенденции и въпроси, свързани с устойчивостта на сектора. Организаторите очакват над 300 000 посетители от над 60 държави.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...