Румен Радев ще се срещне с представители на американски компании

Дата:

Президентът на Република България, Румен Радев, планира да се срещне с представители на водещи американски компании от различни сектори, включително здравеопазване, информационни и комуникационни технологии, енергетика и сигурност. Срещата ще се проведе в президентската институция “Дондуков 2” и със сигурност ще обсъди възможности за засилване на инвестиционното сътрудничество между България и САЩ. В тази среща ще участва и посланикът на САЩ в България, Кенет Мертен.

Посещението на американската бизнес делегация и тези обсъждания идват на фона на увеличаващото се активизиране на двустранните търговски и инвестиционни отношения между България и Съединените щати. Водачът на делегацията е Ерик Стюарт, председател на Американо-Централноевропейската бизнес асоциация.

Търговските и инвестиционни взаимоотношения между България и САЩ се явяват приоритет за двете страни, и темите на разговор на високо ниво с американските представители се обсъждат редовно. Президентът Румен Радев е предвидел срещи по тези въпроси и с други високопоставени американски представители, като например постоянния представител на САЩ в НАТО, Джулиан Смит. Всички тези усилия са насочени към укрепване на търговските и икономическите взаимоотношения между двете страни и сътрудничеството им в различни сфери.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...