България започва съвместна работа с Майорка за привличането на повече туристи

Дата:

България и Майорка ще започнат съвместна работа за привличането на повече туристи. За това се договориха министърът на туризма Зарица Динкова и колегата ѝ Хосе Марсиал. Министър Динкова е в Палма де Майорка за участие в Неформалната среща на министрите на туризма на ЕС. Двамата обсъдиха потенциалните възможности за сътрудничество в областта на туризма.

България вече се налага като целогодишна дестинация, която има разнообразни туристически продукти, заяви министър Динкова. “Това, което можем да предложим е много добро съотношение между цена и качество. Испанските ни гости ще разширят представата си за България като лятна морска дестинация, защото предлагаме различни алтернативни форми на туризъм”. Страната ни се налага все повече като желана дестинация за зимен, здравен и СПА туризъм, допълни министър Динкова. Кулинарните изкушения също могат да предизвикат интереса на испанските туристи, допълни тя. Министър Динкова представи и реформата за начина на изразходване на държавните пари за реклама на туристическите услуги, която стартира у нас през септември. Чрез нея испански туроператори могат да си сътрудничат с българските за реализирането на повече организирани групи от туристи, които да преоткрият България като целогодишна дестинация за почивка, отбеляза още министър Динкова.

Сред темите на разговор попаднаха и предизвикателства в сектора – недостига на висококвалифицирани кадри, повишаването на качеството на туристическия продукт и нерегламентираното отдаване на апартаменти под наем.

На срещата присъстваха и представители на SOF Connect, с които в тристранния формат беше обсъдена възможността за откриване на редовна самолетна линия от София до Майорка, за да се улесни свързаността.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...