Путин призова за достъп на хуманитарна помощ в ивицата Газа

Дата:

Президентът на Русия, Владимир Путин, призова за безпрепятствен достъп на хуманитарна помощ в ивицата Газа, която беше обект на израелски въздушни удари след атаката на “Хамас” срещу Израел на 7 октомври. Този призив бе отправен по време на телефонен разговор между Путин и президента на Бразилия, Луиз Инасио Лула да Силва.

Президентите подчертаха важността на незабавното прекратяване на огъня, евакуацията на чуждестранни граждани от ивицата Газа и осигуряването на непречен достъп на хуманитарна помощ до този регион. Руският президент изрази силно безпокойство относно увеличаващия се брой на цивилните жертви в конфликта между Израел и “Хамас,” който продължава повече от две седмици.

Путин и Лула да Силва също поискаха вземането на спешни и ефективни мерки чрез Организацията на обединените нации (ООН) с цел намиране на изход от кризата. Този призив бе отправен по време, в което Бразилия председателства Съвета за сигурност на ООН през този месец.

В допълнение, Москва отбеляза, че подкрепя двудържавното решение в израело-палестинския конфликт, а руската подкрепа бе повторена няколко пъти в последните дни.

По време на разговора, Путин и Лула да Силва разискваха също войната в Украйна и сътрудничеството между двете страни в рамките на Групата на 20-те и БРИКС.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

ЦСКА 1948 победи Хебър с 3:1 в Пазарджик

ЦСКА 1948 постигна победа с резултат 3:1 срещу Хебър...

Земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините

Днес земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините, според...

САЩ обявиха, че внасят 3 милиарда долара в най-големия световен фонд за климата

Американската вицепрезидентка Камала Харис обяви на конференцията на ООН...

Израел е уведомил арабските държави, че иска буферна зона в следвоенна Газа

Израел е уведомил няколко арабски държави, включително Египет, Йордания,...