Продажбите на видеоиграта Minecraft надхвърлиха 300 млн. копия

Дата:

Видеоиграта Minecraft, собственост на американския технологичен гигант Microsoft, в която играчите изграждат виртуални светове, надхвърли 300 милиона продадени копия, затвърждавайки статута си на най-продаваната игра в историята.

В публикация на уебсайта си създателите на играта казаха, че наскоро е „преминала 300 милиона продадени копия“.

„Крайъгълен камък, за който никой не можеше да мечтае, когато всички строехме първите си къщи от кал!“, се казва в него, предаде АФП.

За сравнение, Grand Theft Auto 5 (GTA), още един гигант на сцената на видеоигрите, е продадена в над 180 милиона копия от пускането си през 2013 г., според Take-Two Interactive, компанията майка на издателя на играта Rockstar Games.

Официално пусната през 2011 г., Minecraft е плод на въображението на шведаМаркус Персон, който е съосновател на Mojang Studios за разработване на проекта.

Популярна сред няколко демографски групи, играта позволява на играчите да изследват един практически безкраен свят, където могат да събират материали, които след това използват за изработка на инструменти или изграждане на структури.

Играта може да се играе в режим на оцеляване или в креативен режим в зависимост от това дали играчите имат за цел да тестват устойчивостта си или просто да използват въображението си, за да строят светове. За мнозина играта се използва като виртуален безкраен комплект лего.

През 2014 г. Маркус Персон продаде Mojang на Microsoft за 2,5 милиарда долара, след като обяви, че е изтощен от управлението на компанията в светлината на огромното медийно и обществено внимание, което получи.

/БГНЕС

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...