Пригответе си у дома неустоимо вкусна вечеря от пиле, зеленчуци и сирене. Вашите близки определено ще ви благодарят за това вкусно и креативно ястие. Оригиналната рецепта идва от страната на гурмето, Франция, именно заради това носи името Пиле по френски .
Ето необходимите продукти: Пиле по френски Продукти: За салатата: Приготвяне: Нарежете хартията за печене на по-големи квадратчета. В центъра на хартията за печене се намазва с масло. Поставете един резен картоф в средата на хартията и поставете други в кръг около него.
Измийте чушката, отстранете дръжката, семките и нарежете на филийки, поставете парче чушка върху картофите. Нарежете пилешките гърди на филийки. Покриваме филийките с фолио и начукваме с чук. След това месото се овкусява, посолява се и се натрива с ръка. Върху картофите поставете парчето пиле.
Снимка: YouTube Обеленият лук се разполовява и нарязва на филийки. Загрейте олиото в тиган, добавете наситнения лук и запържете до прозрачност. Добавете едро настъргания морков и разбъркайте. Снимка: YouTube Посолете, подправете и разбъркайте зеленчуковата смес.
Настържете на едро кисела краставичка, добавете я в тигана и разбъркайте. Запържваме за кратко и нанасяме зеленчуковата смес върху пилето. Накрая добавете сметана и отгоре настърган кашкавал. Снимка: YouTube Увийте в хартия и поставете в тава за печене.
Поставете тавата в предварително загрята фурна и печете 40 минути на 180°C. Снимка: YouTube Снимка: YouTube Междувременно пригответе салатата: обелете краставиците и ги нарежете на филийки. Поставете в купа и добавете сирене фета.
Снимка: YouTube След това добавете заквасена сметана, нарязан копър и нарязан на кубчета лук. Овкусете с черен пипер и сол и разбъркайте добре. Можем да сервираме. Снимка: YouTube Желаем ви добър апетит!