Правителството актуализира Пътната карта за климатична неутралност

Дата:

Министерският съвет актуализира Пътната карта за климатична неутралност в частта за разполагаеми маневрени и базови мощности, съобщиха от пресслужбата на правителството. Целта е да се гарантира съответствието на Пътната карта със сключеното на 3 октомври т.г. в парламента Споразумение между министър-председателя, членове на Министерския съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в сектор „Енергетика“.

Решението на Министерския съвет е прието неприсъствено, уточняват от пресслужбата.

От Пътната карта отпадат посочените преди това междинни стойности на енергийните мощности за преработка на въглища, съответно за 2026 г., 2030 г. и 2035 г. Те ще бъдат прецизирани в хода на предоговарянето на Националния план за възстановяване и устойчивост, както предполага и решението на Народното събрание от 12 януари т. г.

В същия ден политическите сили “Възраждане”, “БСП за България” и “Има такъв народ” внесоха в деловодството на Народното събрание първия вот на недоверие към кабинета “Денков” за политиката му в сектор “Енергетика”. Документът е подписан от 72 народни представители. Към искането за оставка на правителството се присъедини и независимият депутат Радостин Василев. 

/БТА

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...