ПП даде знак, че не подкрепя Бойко Борисов за смяна на министри при ротацията

Дата:

Финансовият министър Асен Василев заяви, че счита че срокът за ротацията на Николай Денков и Мария Габриел на водещи постове в правителството е достатъчен и не подкрепя идеята за смяна на министри, изразена от Бойко Борисов. Той обяви този становище по време на предаването “Неделя 150” на БНР.

Асен Василев обяви, че ако има необходимост от смени, това трябва да бъде предмет на политически разговор в рамките на ПП/ДБ и не може да бъде еднолично решение на ГЕРБ. Това идва след изявленията на Бойко Борисов, който изрази недоволство от редица сектори и предложи смени на министрите.

Относно искането на КНСБ за 15% увеличение на заплатите на работниците в бюджетните организации, Василев коментира, че такова увеличение от 15% не е възможно. Финансовият министър обаче сподели, че направеният анализ на възнагражденията в държавните институции показал сериозни аномалии, но не разкри детайли и не обеща публикуване на документа.

Относно бюджета за следващата година, Василев посочи, че бюджетните разходи ще изчакат решенията на следващите избори, поради ваканцията на депутатите. Необходими са промени в данъчните закони, преди да може да се обсъжда бюджетът за 2024 година.

За коледните добавки за пенсионерите, министърът каза, че предпочита увеличение на пенсиите пред еднократни суми. Той напомни, че през последните две години не са били изплатени коледни добавки, въпреки че служебният кабинет на Гълъб Донев първоначално не планираше такова изплащане, но по-късно реши да го осъществи.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Започна изграждането на магистралата “Русе – Велико Търново”

На днешната символична церемония на първа копка, означаваща началото...

Земеделските стопани ще получат малко над 3 млрд. лв. тази година, каза министър Вътев

Този петък министърът на земеделието на България, Кирил Вътев,...

Пожар избухна в автосервиз в Бургас

Днес сутрин голям пожар избухна в автосервиз в град...

Хосе Карерас с концерт тази вечер в зала 1 на НДК

Този вечер Хосе Карерас ще представи концерт в зала...