Пострадали след поройни дъждове в Турция

Дата:

Поройни валежи в района на Западното Черноморие в Турция предизвикаха смъртта на двама души, а няколко хора бяха ранени. Продължителните дъждове, които се изсипаха през последните 24 часа, предизвикаха сериозни щети в този регион, като свлачища се появиха в различни части на град Зонгулдак.

В резултат на свлачищните процеси едноетажна къща в квартал Асма се срути. В руините бяха затрупани 82-годишна жена и нейният 51-годишен син, които загинаха. Спасителни екипи от Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), полицията, Бързата помощ и Турската корпорация за каменни въглища бяха изпратени в бедстващия район за спасителни операции. Всички пострадали бяха настанени в болница, като двама от тях са в тежко състояние.

Нанесени са и значителни материални щети на обекти в града, а областта продължава да бъде засегната от валежи. Областни власти съобщават за евакуация на част от жителите в засегнатите райони, поради риска от нови свлачища. Част от евакуираните са настанени в къщите за гости на валийството и общината, докато други са предоставили убежище при близки. Сигнали за щети и пострадали продължават да пристигат чрез номера за спешна помощ 112.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...