Поредна буря нахлу през нощта над Британските острови

Дата:

През нощта върху Британските острови настъпи втора поредна буря, която се очаква да предизвика сериозни проблеми в пътния, железопътния, въздушния и морския транспорт. Бурята “Фъргюс” със силни ветрове и обилни дъждове е причина за предупредителен жълт код в Мидландс и Северна Англия, като експертите предупреждават за възможността от допълнителни предупреждения за градушка и гръмотевици.

Засегнатите райони, особено западните части на Обединеното кралство и Южен Уелс, се очаква да пострадат най-силно от бурята. Лошото време може да доведе до сериозни проблеми с транспорта, включително влакове, самолети, фериботи и автомобили. Крайбрежните райони могат да се сблъскат с високи вълни.

Метеоролозите изразяват надежда, че условията ще се подобрят през втората половина на следващата седмица. Споменатата буря следва в края на седмицата след бурята “Елин”, която предизвика силни ветрове и проливни дъждове в части от Обединеното кралство и Ирландия. В резултат на нея в град Манчестър бяха отменени влакове, предизвиквайки значителни закъснения и затруднения за пътниците.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...