Пореден ден на протести в Сърбия

Дата:

В центъра на сръбската столица, Белград, се провеждат протести против резултатите от изборите от 17 декември. Стотици демонстранти се събраха пред Централната избирателна комисия и преминаха пред сградата на сръбската телевизия РТС.

Основната опозиционна коалиция “Сърбия срещу насилието”, която остана на второ място на изборите, твърди, че вотът е бил манипулиран и продължава да организира протести от 17 декември. Те обявиха, че ще блокират новия вот, предвиден за 30 декември в някои изборни секции в страната.

Активисти, водени от студентското движение “Борба”, настояват за ревизия на избирателните списъци и планират 24-часова блокада в петък. Опозицията изразява загриженост, че етнически сръбски избиратели от съседна Босна са имали възможност да гласуват незаконно в столицата.

Депутатът Радомир Лазович заяви, че представителите на опозицията ще търсят международна подкрепа за създаването на международна независима комисия, която да разследва съмненията за нередности около вота от 17 декември.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...