Пеевски: Това атлантическо правителство трябва да го има, ще бъде абсолютно вредно за държавата и хората да го няма

Дата:

Председателят на парламентната група на ДПС, Делян Пеевски, изрази убеждението си, че България трябва да има ново правителство, тъй като в противен случай се нарушава стабилността на държавата. Той подчерта, че е вредно за страната и гражданите да се връща към цикъла на служебни правителства и говори за това като за погром за страната.

Пеевски също изрази съгласие с идеята на лидера на ГЕРБ, Бойко Борисов, за честите срещи на министрите с комисиите в парламента, където би могло да се обсъждат важни теми и да се взимат общи решения.

От ДПС обаче бяха ясни, че нямат намерение да участват в новото правителство нито с министри, нито със заместник-министри, нито сега, нито след предстоящата ротация на правителството. Пеевски подчерта, че те няма да участват в изпълнителната власт на сегашната коалиционна сглобка.

Той сподели, че счита сегашната сглобка за стабилна и че няма проблеми, ако министрите изпълняват програмата и задачите, които са подкрепени. Както и на въпрос дали бившият председател на ДПС, Мустафа Карадайъ, ще остане народен представител, Пеевски коментира, че това е въпрос за решение от страна на самия Карадайъ.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...