Парламентът с решение да прекрати правомощията на петима народни представители

Дата:

Парламентът прие решение да прекрати правомощията на петима народни представители. Четирима от тях, защото са избрани в местната власт на последните избори, които се проведоха на 29 октомври. Евгения Алексиева от партията ГЕРБ-СДС ще заеме поста на кмет на столичния район “Панчарево”. Петър Куленски от Партията на Предприемачите – Движение за обединение (ПП-ДБ) ще стане кмет на Пазарджик. Калин Калапанков от Българската социалистическа партия (БСП) ще поеме кметството на Брезово. Деян Николов и Валери Сираков от партия “Възраждане” ще бъдат общински съветници съответно в София и Пловдив.

Освен това, изненадващо бе одобрена и оставката на Славена Точева, която беше депутат с най-много преференции в 49-ото Народно събрание и представляваше партията ГЕРБ-СДС в 3-ти многомандатен избирателен район във Варна.

Също така, председателството на парламентската група на ДПС обяви промени в ръководството на групата, като Делян Пеевски става председател на групата, а Адлен Шефкет беше сменен от поста на секретар на групата, който сега ще бъде заеман от Елван Гюркаш. Те и двете са депутати от 9-и многомандатен избирателен район Кърджали.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Интер победи Наполи с 3:0

Интер записа убедителна победа с 3:0 над Наполи в...

Зографски 18-и в четвъртия кръг на световната купа по ски скокове

Българинът Владимир Зографски завърши на 18-то място в четвъртия...

Лудогорец разгроми Ботев Враца с 5:0

Лудогорец записа убедителна победа с 5:0 срещу Ботев Враца...

Пиеси на Недялко Йорданов и Стефан Цанев оценени високо от турската публика

В Турция се наблюдава голям интерес към театралните произведения...