Забавление

Патладжанена манджичка в буркани: лете ги затваряме, зиме ги хапваме с наслада!

Източник: jemchyjinka.online Превод и редакция: екип „За Жената“ Днес искам да споделя с вас една рецепта за мариновани патладжани ,

Патладжанена манджичка в буркани: лете ги затваряме, зиме ги хапваме с наслада!

Източник: jemchyjinka.online Превод и редакция: екип „За Жената“ Днес искам да споделя с вас една рецепта за мариновани патладжани , които приготвям вече втора година и стават невероятно вкусни.

Този метод за приготвяне на вкусна зимнина от патладжани не изисква стерилизация, което значително опростява процеса. За соса: Измийте патладжаните (2 кг) и ги нарежете на филийки с дебелина около 0,5 см. Снимка jemchyjinka.

online След това ги прехвърлете в съд и поръсете с 2 супени лъжици сол, след което оставете за 20 минути, за да изчезне горчивината. Снимка jemchyjinka.online Докато патладжаните се утаяват, пригответе зеленчуците за соса, като ги нарежете и минете през месомелачка. Снимка jemchyjinka.

online Снимка jemchyjinka.online Резултатът трябва да бъде около 1 литър зеленчукова маса. След като патладжаните престоят, трябва да се изплакнат обилно и да се изцедят, тъй като са склонни да абсорбират вода. Снимка jemchyjinka.

online Загрейте малко количество растително масло в тиган и запържете резените патладжан до златисто кафяво от двете страни. Този процес отнема известно време, така че е най-добре да използвате два тигана. Снимка jemchyjinka.online Снимка jemchyjinka.

online Сложете зеленчуковата смес на огъня, добавете 2 супени лъжици захар, оставете да заври, добавете 80 грама 9% оцет, разбъркайте и изключете котлона. Снимка jemchyjinka.online Снимка jemchyjinka.online Снимка jemchyjinka.

online Пържените патладжани потопете от двете страни в соса и ги наредете плътно в подготвени буркани от 0,5 литра, които не изискват стерилизация. Снимка jemchyjinka.online Снимка jemchyjinka.

online Сложете бурканите с патладжани в тенджера, в която първо сте сложили кухненска кърпа (ако тенджерата не е с двойно дъно), налейте вода до гърлото на бурканите и оставете да заври. Стерилизирайте бурканите от 0,5 литра на слаб огън за 15 минути. Снимка jemchyjinka.online Снимка jemchyjinka.

online След стерилизация затворете бурканите и ги обърнете да се охладят. Няма нужда да ги стягате прекалено. Снимка jemchyjinka.online Снимка jemchyjinka.online Тази патладжанена гозба върви добре с пържени картофи през зимата. Снимка jemchyjinka.online Да ви е сладко!