Парламентът изслушва министър Андрей Цеков относно програмата за саниране

Дата:

Парламентът изслушва министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков относно процеса на енергийно обновяване на жилищния сграден фонд в страната. Председателят на Народното събрание Росен Желязков съобщава, че министърът на енергетиката Румен Радев не може да участва в изслушването поради отсъствието му от страната, а на негово място е поканен Ивайло Алексиев, изпълнителен директор на Агенцията за устойчиво енергийно развитие.

Изслушването за санирането на жилищния фонд беше включено в програмата на парламента по предложение на левицата. Борислав Гуцанов от “БСП за България” изрази загриженост за корупционни практики в тази програма, като поиска пояснения за жалбите от общините и разликите в одобряването на проекти между тях.

По-късно в деня е предвидено парламентът да изслуша и министъра на отбраната Тодор Тагарев относно целите и резултатите от работното му посещение в САЩ. В дневния ред са включени и първото четене на законопроекта за Българската народна банка и второто четене на промени в Закона за държавната финансова инспекция. Заседанието на парламента започна с декларация на “Има такъв народ” относно избора на членове на Конституционния съд.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...