Отстраненият шеф на OpenAI  Сам Алтман се присъедини към Microsoft

Дата:

Главният изпълнителен директор на Microsoft Corporation, Сатя Надела, обяви в понеделник, че бившият главен изпълнителен директор на OpenAI, Сам Алтман, и неговият бивш президент, Грег Брокман, ще се присъединят към технологичния гигант.

Надела подчерта, че Microsoft продължава да бъде ангажирана с партньорството си с OpenAI след скорошната смяна в ръководството на компанията, която е известна с разработването на ChatGPT.

“Ние оставаме ангажирани с нашето партньорство с OpenAI и имаме доверие в нашата продуктова пътна карта, нашата способност да продължим да правим иновации с всичко, което обявихме на Microsoft Ignite, и в продължаването на подкрепата на нашите клиенти и партньори”, написа Надела в социалната медия X.

Той изрази нетърпение да срещне новия ръководен екип на OpenAI, като допълни, че компанията е развълнувана от новината, че Сам Алтман и Грег Брокман, заедно с други колеги, ще се присъединят към Microsoft, за да ръководят нов изследователски екип за напреднали технологии, базирани на изкуствен интелект.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Интер победи Наполи с 3:0

Интер записа убедителна победа с 3:0 над Наполи в...

Зографски 18-и в четвъртия кръг на световната купа по ски скокове

Българинът Владимир Зографски завърши на 18-то място в четвъртия...

Лудогорец разгроми Ботев Враца с 5:0

Лудогорец записа убедителна победа с 5:0 срещу Ботев Враца...

Пиеси на Недялко Йорданов и Стефан Цанев оценени високо от турската публика

В Турция се наблюдава голям интерес към театралните произведения...